(12-15 port)
2 kilo kalvfärs
3 ägg
1 dl kolsyrat vatten
1-2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad basilika
1 dl finriven parmesan
1 1/2 msk salt
1 tsk nymalen vitpeppar
2/3 dl olivolja
1 kilo pasta
ca. 200 gr parmesan i sockerbitsstora bitar.
Blanda färsen med ägg, mineralvatten, pressad vitlök, basilika, parmesan, salt och peppar. Tillsätt oljan och arbeta till en smidig konsistens.
Platta ut klickar av färsen med vattensköljda fingrar. Lägg en bit parmesan i mitten, nyp ihop så osten blir väl paketerad. Forma till järpar av ungefär ett äggs storlek.
Gör peston (se recept för pesto eller pistou). Inför serveringen: Sätt ugnen på grill, 250 grader. Koka pastan, anpassa tiden till järparna. Pensla järparna lätt med olja och stek dem högst upp i ugnen, ca. 8 min under ständig passning så att de inte tar för mycket färg.
Häll av pastan och blanda med peston, hetta upp hastingt. Servera.